Alle fly på bakken i USA fram til klokka 15 norsk tid

En datafeil i det såkalte Notam-systemet, som gir viktig informasjon til piloter, har ført til at ingen fly får ta av i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet FlightAware skriver at det er totalt 1.371 innstilte fly og 1.230 forsinkelser i, til eller fra USA hittil onsdag.

I sin siste oppdatering skriver det føderale luftfartsverket FAA at de har beordret flyselskap til å stanse alle innenlands flyavganger til klokka 9 østkysttid – 15 norsk tid.

– Vi jobber med å gjenopprette Notam-systemet. Vi utfører endelige valideringskontroller og laster inn systemet på nytt. Operasjoner på tvers av det nasjonale luftromssystemet er berørt. Vi vil gi hyppige oppdateringer etter hvert som vi gjør fremgang, skrev de på Twitter i 12.30-tiden onsdag.

Notam er informasjon som kommer i strukturert form til piloter og annet flygende personell om en rekke forhold, blant annet arbeid på flyplasser, stenging av luftrom og ulike farer. Ifølge en tidligere oppdatering gikk systemet ned allerede tirsdag kveld.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer