- Alle europeiske land er sårbare

Tilbakevendingen av islamistisk terrorisme utgjør en trussel for alle europeiske land, sier Frankrikes president Emmanuel Macron.

Frankrikes president Emmanuel Macron under et besøk på skolen i Arras som var åsted for et knivangrep forrige uke. Presidenten har omtalt angrepet som «islamistisk terror». Foto: Ludovic Marin / AP / NTB
Frankrikes president Emmanuel Macron under et besøk på skolen i Arras som var åsted for et knivangrep forrige uke. Presidenten har omtalt angrepet som «islamistisk terror». Foto: Ludovic Marin / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dessverre så vi det i går i Brussel. Alle europeiske land er sårbare. Denne typen islamistisk terror gjør en tilbakevending, og vi er alle sårbare, sa Macron, med henvisning til angrepet som tok livet av to svenske fotballsupportere i den belgiske hovedstaden mandag.

Frankrike øker sikkerheten langs den belgiske grensen som følge av angrepet, ifølge landets innenriksminister Gérald Darmanin.

Frankrike var selv offer for et angivelig terrorangrep forrige uke, da en mann gikk til angrep med kniv på en videregående skole i den nordlige byen Arras. En lærer ble drept og tre andre alvorlig såret.

Gjerningspersonen filmet en video i forkant av angrepet der han sa han handlet på vegne av ekstremistgruppen IS, ifølge en kilde tett på etterforskningen, skriver AFP.

Frankrike har hevet beredskapsnivået i landet til høyeste nivå etter lærerdrapet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer