Alle busser i Oslo og Bærum er innstilt på grunn av snøværet

Vanskelige kjøreforhold gjør at busstrafikken sentralt i Oslo er innstilt i sin helhet. Også i Bærum er all busstrafikk innstilt, melder Ruter.

Snøværet skaper store problemer i trafikken i Oslo-området og fører til innstillinger og forsinkelser på buss, T-bane og trikk. Bildet er tatt ved Mosenteret i Nittedal onsdag morgen. Foto: Paul Kleiven / NTB
Snøværet skaper store problemer i trafikken i Oslo-området og fører til innstillinger og forsinkelser på buss, T-bane og trikk. Bildet er tatt ved Mosenteret i Nittedal onsdag morgen. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innstillingene gjelder i første omgang fram til klokken 12, så gjøres det fortløpende vurderinger av vær og føreforhold, opplyser Ruter i en pressemelding.

Også i Groruddalen og sørøst i Oslo, rundt blant annet Mortensrud og Ryen, er det innstillinger, mens det er forsinkelser på T-banen og trikken.

– Det er mange forsinkelser og innstilte avganger nå. Vi ber folk vurdere om de trenger å reise. Dersom du likevel må reise, så oppfordrer alle reisende til å beregne god tid og sjekke reiseplanleggeren i app eller på nett for informasjon om sin avgang, sier Cathrine Myhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter.

Bussene kjører fortsatt på Hurumlandet, Nesodden og rundt Ski.

En buss som fikk stans ved Lysaker stasjon sperrer inne en rekke andre busser, melder NRK. Bussen sperrer utkjøringen fra Lysaker stasjon vestover mot Drammen.

Ved Helsfyr mistet en T-banevogn strømmen inne i tunnelen og passasjerer måtte evakuere ut gjennom tunnelen. Det fører til stans i alle T-banelinjer østfra, utenom linje 5. Det er dessuten problemer med sporvekslene ved Majorstuen T-banestasjon.

Mer om