Alle ansatte får ekstra bonus

Alle Equinor-ansatte får 1000 dollar - rundt 10.000 kroner hver, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv.

Pengene fosser inn på Equinors kontoer. Nå drypper det litt mer på selskapets 20.000 ansatte. På bildet ser vi hovedkontoret til Equinor på Fornebu. Foto: Torstein Bøe / NTB
Pengene fosser inn på Equinors kontoer. Nå drypper det litt mer på selskapets 20.000 ansatte. På bildet ser vi hovedkontoret til Equinor på Fornebu. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Julegaven til de over 20.000 ansatte i oljeselskapet kommer på toppen av bonus på 10,5 prosent og et lønnsoppgjør på 4,9 prosent tidligere i år, skriver Dagens Næringsliv.

Det statskontrollerte oljeselskapet Equinor har aldri tjent mer penger enn det selskapet gjør i år. Pengene fosser inn på selskapets kontoer i takt med skyhøye gasspriser og høye oljepriser. Det er kun det saudiske oljeselskapet Saudi Aramco som tjener mer penger enn Equinor. Det justerte driftsresultatet ble på 24,3 milliarder dollar i tredje kvartal. Det er mer enn Google, Microsoft og Apple tjente.

– Dette er en godtgjørelse fordi mange ansatte har og har hatt høy arbeidsbelastning dette året, sier informasjonsdirektør Sissel Rinde i Equinor til DN.

Rinde fremholder at den ustabile energisituasjonen i Europa gir stor etterspørsel etter energi, og Equinor er også påvirket av hevet sikringsnivå på grunn av global ustabilitet. I tillegg har selskapet i løpet av året kommet ut av en pandemi. Samtidig står selskapet sterkt finansielt, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer