Alkolås i buss og taxi kan komme allerede neste år

Innstillingen legges fram tirsdag og får flertall, ifølge KrF.

(upublisert) Opprettet

Stortinget vil be regjeringen innføre alkolås i busser og taxier. KrF sier tirsdag at det er flertall for partiets forslag om dette, og at alkolås kan bli en realitet allerede til neste år.

– En seier for trafikksikkerhetsarbeidet. En ruspåvirket sjåfør representerer en høy risiko og kan gjøre stor skade. Lovpålagt alkolås gir både passasjerene og transportselskapet en ekstra trygghet, sier Hans Fredrik Grøvan i KrF.

Tirsdag kommer Stortingets transportkomité med sin innstilling hvor de ber regjeringen fremme forslag om alkolås i alle kjøretøy som brukes til persontransport mot betaling.

– Forslaget fra regjeringen kan ventes til Stortinget i løpet av høsten. Påbudet om alkolås kan dermed komme på plass allerede tidlig neste år, sier Grøvan.

Stortinget ber også regjeringen se på muligheten til å stille opp med penger for å bidra til en rask og smidig innfasing. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.