Alkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter

Myndighetene på den spanske øygruppen Balearene slår ned på ferierende partyløver og forbyr all-inclusive-hotell å servere gratis alkohol på Ibiza og Mallorca.

Snart er det slutt på «happy hour» og fri flyt av alkohol ved all-inclusive-hotellene Playa de Palma og Magaluf på Mallorca og Sant Antoni de Portmany på Ibiza. Her en feststemt gjeng i Magaluf. Arkivfoto: Joan Llado / AP / NTB scanpix
Snart er det slutt på «happy hour» og fri flyt av alkohol ved all-inclusive-hotellene Playa de Palma og Magaluf på Mallorca og Sant Antoni de Portmany på Ibiza. Her en feststemt gjeng i Magaluf. Arkivfoto: Joan Llado / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den nye loven trer i kraft i februar og retter seg spesielt mot to problemområder på Mallorca: Playa de Palma og Magaluf. Også i byen Sant Antoni de Portmany på vestkysten av Ibiza blir de nye alkoholreglene innført.

Turistministeren Iago Nerueguela forklarer at all-inclusive-hotellene i disse områdene bare kan tilby tre gratis alkoholholdige drikker. Det blir også forbudt å tilby «happy hour» og andre tilbud ved barer og restauranter. Butikker får dessuten ikke lov til å selge alkohol mellom klokken 21.30 og 8.00.

Det er i tillegg innført forbud mot å hoppe fra balkonger i de tre populære ferie- og festdestinasjonene.

De som bryter loven kan bli kastet ut av hotellet de bor på og risikerer bøter på 60.000 euro, nær 600.000 norske kroner.

Hoteller og restauranter risikerer på sin side bøter opp mot 600.000 euro for å servere alkohol i strid med det nye regelverket.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer