Alibaba-gründer Jack Ma har vist seg for første gang på to måneder på statlig TV

Den styrtrike kinesiske Alibaba-gründeren Jack Ma har vist seg offentlig for første gang på to måneder. Han deltok på statlig TV i et digitalt møte med lærere.

Jack Ma, her fotografert i 2018, har vist seg igjen etter å ha vært forsvunnet fra offentligheten i to måneder. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
Jack Ma, her fotografert i 2018, har vist seg igjen etter å ha vært forsvunnet fra offentligheten i to måneder. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ma har ikke vært sett offentlig siden han holdt en tale i Shanghai i slutten av oktober, der han anklaget kinesiske myndigheter for å hindre den teknologiske utviklingen.

Forsvinningen hans har fått stor oppmerksomhet, og det er blitt spekulert om hvorvidt han straffes av kinesiske myndigheter.

Onsdag viste han seg igjen på statlig TV i et digitalt møte med 100 lærere fra rundt om i landet.

– Vi møtes igjen etter at pandemien er over, sa han ifølge Global Times.

Uteble fra TV-show

I slutten av november skulle han ha deltatt som jurymedlem i TV-showet «Africa's Business Heroes», men han uteble.

Bilder av ham ble fjernet på programmets hjemmeside, og han var heller ikke med på programmets trailere. Under finalen var Jack Ma byttet ut med en annen medarbeider fra hans netthandelselskap Alibaba.

At han tilsynelatende har forsvunnet fra offentligheten, har ført til spekulasjoner om hvorvidt han blir straffet av Kinas regjering for sine kritiske uttalelser i talen i Shanghai, der han også stemplet Kinas banker for å være gammeldagse pantelånere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer