Ålesund og Sula innfører nye lokale coronatiltak

Ålesund og Sula innfører lørdag en ny lokal coronaforskrift. Det blir blant annet plikt om karantene for de som bor med en person som har fått påvist viruset.

Den nye coronaforskriften vil tre i kraft lørdag 20. november klokka 12 og vil gjelde til 3. desember, opplyser kommunene Ålesund og Sola. Foto: Halvard Alvik / NTB
Den nye coronaforskriften vil tre i kraft lørdag 20. november klokka 12 og vil gjelde til 3. desember, opplyser kommunene Ålesund og Sola. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Forskriften vil tre i kraft klokka 12, opplyser kommunene i en pressemelding.

– De siste ukene har vi hatt svært høye smittetall i Ålesund. Vi ser at vi må gjøre tiltak for å hindre overbelastning av helsetjenestene våre, og for å hindre smittespredning fram mot jul, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.

Forskriften sier at det er plikt om karantene for de som bor med eller er kjæreste med en person som har fått påvist coronaviruset. Karantenen vil da vare i sju dager fra testdato hos det påviste tilfellet. Karantenen gjelder for fullvaksinerte, delvaksinerte og uvaksinerte i alle aldere.

Samtidig innføres det krav om munnbind innendørs der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Tar man taxi må en også bruke munnbind, det samme gjelder taxisjåføren.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Forskriften vil gjelde til 3. desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer