Aleksej Navalnyj satt på terrorliste av russiske myndigheter

Den fengslede russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er ført opp på en myndighetsliste over terrorister og ekstremister.

Aleksej Navalnyj ser gjennom gitteret i et fengslingsmøte i et russisk fengsel 17. januar. Tirsdag ble det kjent at russiske myndigheter har satt opposisjonslederen på en liste over terrorister og ekstremister. Foto: Denis Kaminev / AP / NTB
Aleksej Navalnyj ser gjennom gitteret i et fengslingsmøte i et russisk fengsel 17. januar. Tirsdag ble det kjent at russiske myndigheter har satt opposisjonslederen på en liste over terrorister og ekstremister. Foto: Denis Kaminev / AP / NTB Vis mer
Publisert

14. januar terrorstemplet Russland to av Navalnyjs nærmeste rådgivere, og nå er altså opposisjonslederen selv ført opp på lista.

Navalnyj ble fengslet for ett år siden. Han ble pågrepet da han kom tilbake til Russland etter et opphold i Tyskland, der han hadde fått behandling etter så vidt å ha overlevd en forgiftning med nervegiften novitsjok.

Siden fengslingen har russiske myndigheter slått stadig hardere ned på opposisjonelle.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer