Aleksej Navalnyj kommer til å overleve, ifølge støttespiller

Aleksej Navalnyj kommer til å overleve, sier lederen av organisasjonen som fikk hentet ham til behandling i Tyskland.

En mann holder en plakat med portrett av den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj med teksten «Navalnyj ble forgiftet, og vi vet hvem som har gjorde det» under en demonstrasjon i Khabarovsk til støtte for den arresterte guvernøren i regionen Sergi Furgal. Foto: Igor Volkov / AP / NTB scanpix)
En mann holder en plakat med portrett av den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj med teksten «Navalnyj ble forgiftet, og vi vet hvem som har gjorde det» under en demonstrasjon i Khabarovsk til støtte for den arresterte guvernøren i regionen Sergi Furgal. Foto: Igor Volkov / AP / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Støttespillerne til den russiske regimekritikeren og opposisjonslederen hevder han ble forgiftet da han kollapset på et russisk fly torsdag. Navalnyj får nå behandling på Charité-sykehuset i Berlin, et av Europas fremste innen toksikologi.

– Navalnyj vil overleve giftangrepet, men hvis han overlever dette uskadd, vil han være satt ut av spill som politiker i flere måneder, sier Jaka Bizilj, leder av organisasjonen Cinema for Peace, til avisa Bild.

– Etter mitt syn er det avgjørende spørsmålet hvorvidt han vil komme uskadd fra dette og fortsette å spille rollen han gjør i dag, sier Bizilj.

Tilstand ventes mandag

Den russiske regimekritikeren ble lørdag fløyet fra Sibir til Tyskland. Opposisjonspolitikeren er en av de skarpeste kritikerne til den russiske presidenten Vladimir Putin.

Hans kone Julia Navalnyj og støttespilleren Leonid Volkov besøkte 44-åringen på sykehuset søndag, men ønsket ikke å gi noen kommentarer til pressen.

Sykehuset tok lørdag omfattende prøver av Navalnyj for å få stilt en diagnose. Det vil ikke komme noen offisiell kommentar om tilstanden hans før mandag, ifølge sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer