Aleksej Navalnyj alvorlig syk

En talsperson for Aleksej Navalnyj sier den fengslede russiske opposisjonspolitikeren er alvorlig syk.

Aleksej Navalnyjs helse skal ha blitt betraktelig dårligere den siste tida, skriver talspersonen hans. Foto: AP
Aleksej Navalnyjs helse skal ha blitt betraktelig dårligere den siste tida, skriver talspersonen hans. Foto: AP Vis mer
Publisert

Twitter skriver Kira Jarmysj at Navalnyj før helgen fikk akutte magesmerter. En ambulanse ble tilkalt til fengselet der han sitter innesperret.

I løpet av to uker skal Navalnyj ha gått ned 8 kilo i vekt. Jarmysj hevder at han kan ha fått i seg et giftstoff som langsomt fører til en forverring av helsetilstanden.

Navalnyjs advokat, Vadim Kobzev, skriver på Twitter at 46-åringen lider av en ukjent sykdom som ikke behandles. Kobzev vil kreve at det gjøres tester som kan påvise giftige og radioaktive stoffer.

I 2020 ble Navalnyj forgiftet i Russland og deretter behandlet på sykehus i Tyskland. Han mente selv at russiske myndigheter sto bak forgiftningen, noe Russlands regjering benektet.

Da han kom tilbake til hjemlandet, ble Navalnyj fengslet. I dag soner han en dom på ni års fengsel, blant annet for økonomiske forbrytelser. Tilhengerne hans mener anklagene mot ham er politisk motivert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer