- Aldri sett så høye kokaintall noen gang

Det er nå tre ganger så mange unge i Oslo som sier at de har brukt kokain, enn for fem år siden, viser den ferske undersøkelsen Ung i Oslo.

Illustrasjonsbilde. Foto: NTB / Shutterstock
Illustrasjonsbilde. Foto: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert

– Vi har aldri sett så høye kokaintall noen gang. Dette er nytt, sier NOVA-forsker Anders Bakken som står bak undersøkelsen, til Aftenposten.

Ifølge undersøkelsen sier 8 prosent av alle elever på videregående skole i Oslo at de har prøvd kokain det siste året. Det er dobbelt så mange gutter som jenter som sier de har prøvd. Dette gjelder særlig de to siste årene på videregående.

Kokainbruken er høyere blant guttene som fester mest. Dette gjelder de som svarer at de har drukket alkohol mer enn ti ganger det siste året. I denne gruppen svarer 35 prosent at de har brukt kokain.

Undersøkelsen viser også at det er forskjeller fra bydel til bydel, når det gjelder narkotikabruk blant unge. Det er vanligere å bruke tunge narkotiske stoffer blant unge på Oslo vest eller i indre by.

69 prosent av alle elever mellom 13 og 19 i Oslo har svart på undersøkelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer