Al-Qaida gratulerte Taliban med «historisk seier»

Al-Qaida gratulerte Taliban med en «historisk seier» over USA etter at amerikanerne og de allierte styrkene var ute av Afghanistan.

Et bilde fra 15. august da krigere fra Taliban inntok presidentpalasset i Kabul. Etter at USA trakk seg ut av landet denne uken, har al-Qaida gratulert Taliban med maktovertakelsen. Foto: Zabi Karimi / AP/ NTB
Et bilde fra 15. august da krigere fra Taliban inntok presidentpalasset i Kabul. Etter at USA trakk seg ut av landet denne uken, har al-Qaida gratulert Taliban med maktovertakelsen. Foto: Zabi Karimi / AP/ NTB Vis mer
Publisert

I en uttalelse som al-Qaidas hovedkommando offentliggjorde tirsdag, gir den ytterliggående islamistgruppa uttrykk for glede og beundring for Talibans maktovertakelse.

– Vi gratulerer dere med denne store seieren over korsfarernes allianse, skriver al-Qaida.

Gruppa hevder også at seieren er en hjelp til å starte «frigjøringen» av andre områder som Levanten, Somalia, Jemen og Kashmir.

Al-Qaida oppfordrer afghanerne til å samle seg bak Taliban og følge deres regler.

USA fjernet Taliban fra makten i Afghanistan i 2001 fordi bevegelsen hadde tillatt al-Qaida å opererer i landet. Det var al-Qaida som sto bak de store terrorangrepene i USA tidligere samme år.

Avtalen mellom USA og Taliban som Donald Trump inngikk i fjor, slo fast at USA skulle trekke seg ut av Afghanistan, og at Taliban skulle bryte alle bånd til al-Qaida og andre terrorgrupper.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer