Al Jazeera viser bilder av kulen som drepte journalist

Kulen som drepte journalisten Shireen Abu Akleh i Jenin, kom fra et automatgevær av typen M-4 som benyttes av israelske skarpskyttere, ifølge Al Jazeera.

Gul tape markerer kulehullene i et tre der Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i hodet og drept under en israelsk militæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 19. mai. Foto: AP / NTB
Gul tape markerer kulehullene i et tre der Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i hodet og drept under en israelsk militæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 19. mai. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Al Jazeera har fått tilgang til bilder av kulen den erfarne journalisten ble skutt med, og som palestinske myndigheter har i sin besittelse.

Eksperter konkluderer med at kulen er av kaliber 5.56 og ble produsert i USA. Den er panserbrytende, har grønn spiss og er av samme type som israelske skarpskyttere benytter i sine M-4 våpen.

Palestinske etterforskere har tidligere konkludert med at Shireen Abu Akleh ble truffet i hodet av en kaliber 5.56 kule som ble avfyrt av en israelsk skarpskytter som befant seg 170 meter unna.

Palestinske myndigheter har oversendt etterforskningsmaterialet i saken til Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

CNN og Washington Post har også etterforsket drapet og konkludert med at Al Jazeera-journalisten ble drept av en israelsk soldat. Det samme har andre pressefolk på stedet og øyenvitner.

Israelske talsmenn har ikke utelukket at hun ble drept av en israelsk skarpskytter, men sier at de ikke kan konkludere med dette ettersom palestinske myndigheter har nektet å samarbeide om etterforskningen og utlevere kulen hun ble truffet av.

(©NTB)

Mer om