Akuttmottaket på Drammen sykehus slår alarm om unge innlagte

Det legges inn mange flere pasienter uten underliggende sykdom, advarer Drammen sykehus. En overlege mener vi nå må snakke om covid-20.

En overlege ved Drammen sykehus slår alarm om den nye virusvarianten, som han mener har endret spillereglene. Foto: Terje Bendiksby / NTB
En overlege ved Drammen sykehus slår alarm om den nye virusvarianten, som han mener har endret spillereglene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har å gjøre med et helt annet virus enn det forrige. Dette burde egentlig kalles covid-20, sier seksjonsoverlege Jørn Einar Rasmussen, som leder akuttmottaket ved Drammen sykehus, til Drammens Tidende.

Han frykter at påskeferien vil ende med enda høyere smittetall. Den nye virusvarianten har endret spillereglene, mener han.

– Vi har sett folk i alderen 30 til 40 år som nå legges inn. Denne gruppen hadde vi ikke til innleggelse tidligere. Dette er folk som absolutt var friske før, og det er ikke noen grunn til å føle seg trygg i det hele tatt. Jeg mener ikke nå å skremme, men jeg mener folk nå må passe på hverandre, sier Rasmussen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer