Aktoratet ber om 17 års fengsel for Tengs-tiltalt i ankesaken

Påtalemyndigheten ber om 17 års fengsel for Johny Vassbakk (53) i ankesaken i Gulating lagmannsrett etter drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Statsadvokatene Thale Thomseth (t.v.) og Nina Grande la mandag ned påstand om straff i ankesaken i Gulating lagmannsrett mot Johny Vassbakk som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Foto: Heiko Junge / NTB
Statsadvokatene Thale Thomseth (t.v.) og Nina Grande la mandag ned påstand om straff i ankesaken i Gulating lagmannsrett mot Johny Vassbakk som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påstanden er den samme som ble lagt ned da saken var oppe i tingretten. Haugaland og Sunnhordland tingrett fulgte statsadvokatens innstilling og dømte Vassbakk i tråd med påstanden til 17 års fengsel.

Det er et funn av den tiltaltes delvise DNA-profil i en prøve fra Birgitte Tengs' strømpebukse, som først ble funnet i mars 2019, som var grunnlaget for tiltalen.

53-åringen har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

– Birgitte ble utsatt for massiv vold og over noe tid. Hun må ha opplevd smerte og redsel. Tiltalte kunne ha stoppet. Det var et seksuelt overgrep som det ikke er fastslått om skjedde før eller etter at hun var død. Påtalemyndigheten mener drapet var seksuelt motivert, sa statsadvokat Nina Grande før hun la ned påstanden om 17 års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer