Aktor om Tengs-tiltalte: - Han fungerte nærmest som en privatsjåfør for tenåringsjenter

Flere tenåringsjenter som på 90-tallet haiket med mannen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs har forklart at han kom med seksuelle tilnærmelser mot dem.

Aktor og konstituert statsadvokat Thale Thomseth sier at tiltalte ofte kjørte haikende tenåringsjenter i tiden da Birgitte Tengs ble drept. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Aktor og konstituert statsadvokat Thale Thomseth sier at tiltalte ofte kjørte haikende tenåringsjenter i tiden da Birgitte Tengs ble drept. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Mye av tiltaltes liv ble brukt på å kjøre rundt på Karmøy. I perioder fungerte han nærmest som en privatsjåfør for tenåringsjenter. Flere av disse har forklart at de har opplevd seksuelle tilnærmelser fra ham, sa aktor Thale Thomseth da rundet av påtalemyndighetens innledningsforedrag i rettssaken om drapet på Birgitte Tengs.

Hun sa at kjøringen rundt på Karmøy var særlig fremtredende våren 1995, da Birgitte Tengs ble drept, og at tiltalte hadde god kjennskap til veiene i området, blant annet Gamle Sundsvei.

Thomseth trakk også fram mannens straffehistorikk. Det første straffbare tilfellet skjedde i 1986 da tiltalte var 15 år, da han slo en tilfeldig dame gjentatte ganger i hodet med en sykkelpumpe. Tiltalte innrømte forholdet til politiet, men saken ble senere henlagt på grunn av foreldelse.

I alt er mannen domfelt sju ganger. Forholdene omfatter vold, vinning og seksualforbrytelser, blant annet flere tilfeller av blotting. Han er også dømt for å ha brutt seg inn hos kvinner der han har stjålet kvinneklær, og for å ha overfalt sin psykolog ved å stramme en snor rundt halsen hennes til den røk.

Ved to av anledningene han ble dømt til fengsel ble han også dømt til sikring, som var en tidsubestemt straff som var forløperen til forvaring.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer