Drapene i Marokko

Aktor ber om dødsstraff etter Marokko-drapene

Påtalemyndigheten ber om dødsstraff for de tre mennene som er tiltalt for å ha drept norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko.

Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aktor i saken ber om lovens strengeste straff for den mistenkte lederen av cellen som utførte drapene, Abdessamad Ejjoud, samt de to andre som har innrømmet å ha vært med på selve drapshandlingene.

Det var ventet at mennene kunne risikere dødsstraff, men Marokko i praksis ikke har henrettet noen siden 1993.

Totalt er 24 personer stilt for retten i Marokko i forbindelse med det IS-inspirerte angrepet. Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller å ha medvirket til dem, en sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

Kvinnene var på en måneds lang privat reise og var på fottur i fjellet.

Rettssaken mot de 24 mennene startet i en antiterror-domstol i byen Salé utenfor hovedstaden Rabat i mai, etter flere utsettelser.

Under rettssaken, sa Ejjoud, som aktor nå ber om dødsstraff for, at han angret på det han hadde gjort, ifølge VG.

– Da jeg ble arrestert, viste politiet meg den andre siden av IS. For å være ærlig så er jeg fortsatt forvirret. Jeg vet ikke om jeg fortsatt er tilhenger av IS. Jeg pleide å elske IS, men nå vet jeg ikke. Alt jeg vet er at jeg angrer på at jeg drepte de to turistene, sa Abdesamad Ejjoud.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer