Drapene i Marokko

Aktor ber om dødsstraff etter Marokko-drapene

Påtalemyndigheten ber om dødsstraff for de tre mennene som er tiltalt for å ha drept norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko.

Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Aktor i saken ber om lovens strengeste straff for den mistenkte lederen av cellen som utførte drapene, Abdessamad Ejjoud, samt de to andre som har innrømmet å ha vært med på selve drapshandlingene.

Det var ventet at mennene kunne risikere dødsstraff, men Marokko i praksis ikke har henrettet noen siden 1993.

Totalt er 24 personer stilt for retten i Marokko i forbindelse med det IS-inspirerte angrepet. Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller å ha medvirket til dem, en sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

Kvinnene var på en måneds lang privat reise og var på fottur i fjellet.

Rettssaken mot de 24 mennene startet i en antiterror-domstol i byen Salé utenfor hovedstaden Rabat i mai, etter flere utsettelser.

Under rettssaken, sa Ejjoud, som aktor nå ber om dødsstraff for, at han angret på det han hadde gjort, ifølge VG.

– Da jeg ble arrestert, viste politiet meg den andre siden av IS. For å være ærlig så er jeg fortsatt forvirret. Jeg vet ikke om jeg fortsatt er tilhenger av IS. Jeg pleide å elske IS, men nå vet jeg ikke. Alt jeg vet er at jeg angrer på at jeg drepte de to turistene, sa Abdesamad Ejjoud.

(NTB)