Gulating lagmannsrett. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Gulating lagmannsrett. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Bestilling av overgrep

Aktor ber om 21 års forvaring i barneovergrepssak

I sitt sluttinnlegg i Gulating lagmannsrett ba aktor om 21 års forvaring for mannen som er tiltalt for å ha bestilt en rekke overgrep mot barn på Filippinene.

Publisert

I Bergen tingrett ble hordalandsmannen dømt til 16 års fengsel. Saken ble anket, og ankesaken har i høst gått i Gulating lagmannsrett.

Tirsdag ba statsadvokat Magne Sylta om at 49-åringen dømmes til 21 års forvaring med minstetid på ti år, skriver Bergens Tidende. Årsaken er at påtalemyndigheten mener det er fare for at mannen kan begå nye lovbrudd.

– Han har fått diagnose pedofili og har manglende empati. Han har forsøkt å bagatellisere sine handlinger i retten, sa Sylta i retten, ifølge avisa.

Totalt er det 194 barn som har status som fornærmede i saken, men politiet har bare kommet i kontakt med to av dem – en sju år gammel jente og en fire år gammel gutt.

Mannen skal ha bestilt og fått gjennomført seksuelt misbruk av mange barn gjennom chatting og instrukser via internett. Ifølge dommen i tingretten fant påtalemyndigheten bevis for at 61 overgrep faktisk ble gjennomført.

Mannens forsvarer Torbjørn Kolås Sognefest starter sitt sluttinnlegg onsdag. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor BT.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.