Aktor ber om 13 års forvaring for ambulansekaprer

Tiltalt for drapsforsøk på sju personer.

En bevæpnet mann som stjal en ambulanse i Oslo, er pågrepet. Flere kjøretøy og personer skal ha blitt påkjørt av ambulansen før den ble stanset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
En bevæpnet mann som stjal en ambulanse i Oslo, er pågrepet. Flere kjøretøy og personer skal ha blitt påkjørt av ambulansen før den ble stanset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aktoratet ba fredag Borgarting lagmannsrett om å dømme mannen som i 2019 kapret en ambulanse i Oslo til 13 års forvaring med en minstetid på ni år.

Det skriver statsadvokat Alvar Randa i en tekstmelding til NTB.

De siste to ukene har en 34 år gammel mann møtt i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for drapsforsøk på sju personer mens han kjørte en kapret ambulanse på Torshov i Oslo høsten 2019.

I mai i fjor ble mannen dømt til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for drapsforsøk på de sju personene og en rekke andre forhold under og i forkant av ambulansekapringen. Dommen var i tråd med aktors påstand.

Nå ber altså aktoratet lagmannsretten om å idømme mannen en strengere straff enn de ba om i tingretten.

– Det er basert på at vi mener det reflekterer de straffbare handlingene best, sier Randa til NRK.

Han sier de har gått opp et år fra påstanden i tingretten, blant annet fordi signalet fra tingretten var at de hadde lagt seg for lavt.

– Etter rettens syn er dette utgangspunktet i alle fall ikke for strengt, skrev Oslo tingrett om aktors påstand i sin dom.

– Retten har vurdert om fengselsstraffen bør settes noe høyere enn 12 år, men har kommet til at det ikke er grunnlag for å gå over aktors påstand, skrev tingretten.

34-åringen erkjente i tingretten straffskyld for alle forholdene han var tiltalt for, bortsett fra drapsforsøkene og trusler mot politiet med ambulansen. Da han ble dømt for de sistnevnte forholdene, valgte han å anke.

Også i lagmannsretten har mannen nektet straffskyld for drapsforsøk og trusler mot politiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer