Aktivister prøvde å lime seg fast til «Skrik» – siktet for grovt skadeverk

Aktivistene fra organisasjonen Stopp oljeletingen som prøvde å lime seg fast på Munchs «Skrik» fredag, er siktet for grovt skadeverk.

Politiet utenfor Nasjonalmuseet da aktivister fra organisasjonen Stopp oljeletinga forsøkte å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politiet utenfor Nasjonalmuseet da aktivister fra organisasjonen Stopp oljeletinga forsøkte å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Tre kvinner i 20- og 30-årene er siktet for grovt skadeverk etter de prøvde å lime seg fast i rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet i halv tolv tiden fredag.

– Kvinnene vil bli værende i politiets varetekt fram til i morgen. Det vil bli utført avhør, innhenting av video og vitneavhør, opplyser politiadvokat Gard Busterud til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer