Aksjonister fra gruppen Extinction Rebellion sperret inngangen til den norskeambassaden i Paris torsdag kveld. Foto: Extinction Rebellion / NTB scanpix
Aksjonister fra gruppen Extinction Rebellion sperret inngangen til den norskeambassaden i Paris torsdag kveld. Foto: Extinction Rebellion / NTB scanpix Vis mer

Klima-demonstrasjon i Paris

Aksjonister demonstrerte utenfor Norges ambassade i Paris

Klimademonstranter har holdt en markering utenfor Norges ambassade i Paris, med krav om stans i norsk utvinning av olje- og gass.

Publisert

Demonstrantene tilhørte gruppen Extinction Rebellion og la seg torsdag kveld ned på fortauet utenfor inngangen til den norske ambassaden i den franske hovedstaden.

– Som absolutt majoritetseier i Equinor er den norske stat ansvarlig for planetødeleggende utvinning av olje og gass i tretti land. Vi forlanger at kjente olje- og gassreserver må bli liggende, het det i et opprop som ble lest opp.

Demonstrantene kalte regjeringens planer om fortsatt olje- og gassproduksjon til 2070 for uansvarlige og viste til de store klimautslippene som følge av Equinors virksomhet.

– Norge påstår at landets olje og gass er renere enn hva som produseres andre steder. Dette er en løgn. All olje og gass sender CO2 ut i atmosfæren, het det videre i oppropet.

Extinction Rebellion ble startet i Storbritannia for fem måneder siden og innledet 15. april en kampanje rettet mot norsk olje- og gassutvinning under slagordet «No Way, Norway!»

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.