- Aksjesaken blir stadig mer alvorlig for Solberg

Audun Lysbakken (SV) mener svaret fra Statsministerens kontors (SMK) til kontrollkomiteen viser at aksjesaken blir mer og mer alvorlig for Erna Solberg (H).

Stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV) mener aksjesaken blir mer og mer alvorlig for Erna Solberg. Foto: Alf Simensen / NTB
Stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV) mener aksjesaken blir mer og mer alvorlig for Erna Solberg. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

– Det er flere nyttige avklaringer i dokumentene kontrollkomiteen i dag har fått fra Statsministerens kontor, sier Lysbakken.

SV-politikeren sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Han tror Solberg burde gjort mer for å avdekke ektemannens aksjehandel.

– Som en rekke avsløringer har vist de siste dagene, er det god grunn til å spørre om hun ikke burde kontrollert og oppdaget aksjehandelen langt tidligere. Jeg mener Solberg opprinnelige forklaring er svekket. Mye tyder på at hun kunne gjort mer for å avverge skandalen selv, sier han.

Kontrollkomiteen venter fortsatt på svar fra Solberg selv. Fristen for å svare på komiteens spørsmål utløper tirsdag, og komiteen ventes derfor å ha et svar i løpet av dagen.

Lysbakken frykter at omfanget av habilitetsbruddene kan være større enn Solberg tidligere har gitt uttrykk for.

– SV ser fram til Erna Solbergs egen redegjørelse til kontrollkomiteen. Det er god grunn til å frykte at omfanget av habilitetsbrudd er større enn det ene Solberg selv har vist til. Det er dette som er kjernen i saken, og vi forventer en vurdering av omfanget i Solbergs redegjørelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer