Akershus Ap går inn for å oppløse Viken

Akershus Arbeiderparti vil jobbe for et felles vedtak med Østfold og Buskerud som inkluderer oppløsning av Viken.

Publisert
Sist oppdatert

Det ble bestemt på et møte i representantskapet i Akershus Arbeiderparti tirsdag kveld.

– Representantskapet i Akershus har gitt representantene fra Akershus i samarbeidsutvalget i Viken mandat til å søke å finne fram til et felles vedtak som inkluderer oppløsning av Viken, skriver nestleder Øystein Slette i Akershus Ap til NTB.

Det har vært en kamp innad i Arbeiderpartiet i Viken om fylket skal oppløses igjen eller ikke. Akershus Ap har ønsket å beholde storfylket, mens Østfold og Buskerud har gått inn for å oppløse det.

Mandag ble samarbeidsutvalget i de tre fylkespartiene enige om en «intensjon» om å vrake Viken. Akershus Ap ville imidlertid ikke gjennomføre et vedtak før de hadde hatt et nytt møte i sitt representantskap.

Lørdag skal Viken Ap fatte sin beslutning om hvorvidt de skal gå inn for å oppløse eller beholde storfylket Viken. Da skal representanter fra de tre fylkeslagene Akershus, Østfold og Buskerud etter planen samles på Sundvolden. Arbeiderpartiets ståsted blir avgjørende når fylkestinget skal ta den formelle beslutningen i slutten av februar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer