Ahus-lege fikk bot på 30.000

En lege på Akershus universitetssykehus har fått en bot på 30.000 kroner for brudd på helsepersonelloven etter å ha snoket i flere pasientjournaler.

En lege ved Akershus universitetssykehus er ilagt en bot på 30.000 kroner for brudd på helsepersonelloven. Foto: Fredrik Hagen / NTB
En lege ved Akershus universitetssykehus er ilagt en bot på 30.000 kroner for brudd på helsepersonelloven. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Snokingen ble oppdaget for ett år siden, skriver Romerikes Blad.

– Legen har vedtatt forelegget. Utover det ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på hva vedkommende har forklart i avhør, sier politiadvokat Kristin Aabelvik i Øst politidistrikt til avisen.

Hun understreker at journaler inneholder sensitive helseopplysninger som ikke bør komme på avveie, og at pasienter ikke skal behøve å være redde for at slike opplysninger kommer til andre enn dem som trenger det for å kunne gi helsebehandling. Ifølge Statsforvalteren skal det være snakk om minst 21 journaler.

Legen har tidligere beklaget snokingen overfor Statsforvalteren.

Sykehuset, som nå granskes på grunn av saken, ønsker ikke å kommentere hvorvidt saken får konsekvenser for legens arbeidsforhold. Legen har ikke kommentert utfallet av saken overfor avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer