Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Aggressive isbjørner jager folk i Russland: - Tar seg inn i boliger

Aggressive og uredde isbjørner er blitt en plage for folk på den russiske øygruppa Novaja Zemlja i Barentshavet. Dyrene jager folk og tar seg inn i boliger.

Publisert

Lokale myndigheter på øyene der det bor 3.000 mennesker, har bedt om hjelp for å håndtere «en masseinvasjon av isbjørner i bebygde områder».

Hovedbyen Belusja Guba har siden desember fått besøk av 52 isbjørner, og det er ifølge myndighetene til enhver tid mellom seks og ti bjørner i området.

Russiske myndigheter har hittil avvist appeller om å skyte isbjørner, men skal sende en gruppe eksperter for å avgjøre hva som kan gjøres. Isbjørner er vernet, og det er forbudt å jakte på dem.

Isbjørner påvirkes av den globale oppvarmingen, og smeltende is gjør at de må tilbringe mer tid på land for å finne føde.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.