Aftenposten: Terrorsiktet hadde lapper med telefonnumre til Arfan Bhatti i lommen

Innholdet på Zaniar Matapours mobiltelefoner viser omfattende kontakt med Arfan Bhatti like før terrorangrepet i Oslo.

To personer ble drept og 21 personer skadd da en mann løsnet skudd mot utesteder i 1.15-tiden utenfor London pub i sentrum av Oslo i juni i fjor. Foto: Javad Parsa / NTB
To personer ble drept og 21 personer skadd da en mann løsnet skudd mot utesteder i 1.15-tiden utenfor London pub i sentrum av Oslo i juni i fjor. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Matapour skal også hatt flere lapper med Bhattis telefonnumre i lommen mens han skjøt mot utestedene London pub og Per på hjørnet i Oslo i juni i fjor, skriver Aftenposten, som har fått innsyn i dokumenter fra etterforskningen.

Bhatti var i Pakistan da angrepet skjedde, men han er likevel siktet for blant annet medvirkning til grov terrorhandling og medvirkning til drap og drapsforsøk. Strafferammen er fengsel i inntil 30 år.

Bhatti nekter for å ha noe med angrepet å gjøre og sitter fengslet i Pakistan. Tirsdag ble et rettsmøte i saken utsatt på grunn av sikkerhetssituasjonen fordi tidligere statsminister Imran Khan ble pågrepet ved rettsbygningen. Fengslingen av Bhatti ble derfor forlenget til 16. mai.

Forsvarer Marius O. Dietrichson vil ikke kommentere lappene Matapour skal ha hatt på seg. Han vil heller ikke si til avisen noe om hvorfor han hadde dem med seg.

I tillegg til de to lappene beslagla politiet to mobiltelefoner i hjemmet hans. På begge telefonene ble det funnet kommunikasjon mellom ham og Bhatti, skriver avisen.

Politiadvokat Ingvild Myrold sier at de ikke ønsker ikke å kommentere Aftenpostens opplysninger av hensyn til etterforskningen og utleveringsprosessen som pågår når det gjelder Bhatti.

Bhattis forsvarer John Christian Elden mener det er uheldig at Aftenposten får innsyn i bevismateriale som han selv ikke har lov til å diskutere med Bhatti. Ifølge Elden har politiet nektet dette fordi Bhatti ikke har innsynsrett.

At det har vært kontakt mellom Bhatti og Matapour, er ingen hemmelighet, mener Elden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer