Aftenposten: Ropstad fikk stortingsbolig fordi han var registrert på gutterommet

Kjell Ingolf Ropstad har tjent godt på å være folkeregistrert hos foreldrene fram til i fjor, selv om han var etablert i Oslo, skriver Aftenposten.

KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad avbildet i forbindelse med at han avla forhåndsstemme i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad avbildet i forbindelse med at han avla forhåndsstemme i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

– Selv om jeg har holdt meg til reglene, forstår jeg at dette oppleves negativt. Jeg var selv usikker på om jeg kunne benytte meg av pendlerbolig i Oslo sentrum etter at jeg ble stortingsrepresentant i 2009, men har hatt åpen dialog med Stortingets boligkontor om dette, skriver Ropstad i en SMS til NTB.

Ettersom KrF-lederen på papiret bodde hjemme hos mor og far på Sørlandet, fikk han gratis bolig av Stortinget, skriver Aftenposten.

Flyttet ut som 35-åring

Først i november i fjor, da Ropstad var 35 år, statsråd og etablert med kone og barn, meldte han flytting fra foreldrenes bolig.

Han bodde i Oslo før han ble stortingsmann i 2009. Samme år kjøpte Ropstad en halvdel av en tomannsbolig i Lillestrøm. Han flyttet aldri inn der, men tok i stedet over en bolig som ble betalt av Stortinget.

Det hadde han krav på etter Stortingets regler om pendlerbolig siden han var folkeregistrert hos foreldrene. Regelverket åpnet for at alle som er folkeregistrert mer enn 40 kilometer unna Oslo kan få gratis bolig. Flere toppolitikere har benyttet seg av disse godene.

Ber om revidering av reglene

Ropstad har ikke brutt noen regler ved å gjøre dette. Finansdepartementet har slått fast at representanter som er folkeregistrert hos sine foreldre, kan få pendlerfordelene. Ropstad sier han fremdeles har et eget rom i foreldrenes hus, og har fri tilgang der.

Ved å være folkeregistrert på gutterommet har Ropstad fått gratis bolig for seg og familien, fritak for skatt av fordelen ved gratis bolig og hatt mulighet til å få dekket hjemreise til foreldrene en gang i uken. KrF opplyser at de ennå ikke har oversikt over hvor mange ganger Ropstad har fått dekket hjemreise.

I tillegg har Ropstad tjent på leieinntektene og fortjenesten ved salg av tomannsboligen i Lillestrøm.

Aftenposten skriver at Guttorm Schjelderup, professor i samfunnsøkonomi ved NHH, mener reglene bør revideres. Ropstad sier han ikke har noe imot en gjennomgang av reglene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer