Politiet på stedet der en mann ble skutt fredag kveld, etter at han selv skal ha løsnet skudd mot politiet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Politiet på stedet der en mann ble skutt fredag kveld, etter at han selv skal ha løsnet skudd mot politiet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet

En mann som skal ha skutt mot politiet i Sandnes, er siktet for uforsiktig omgang med våpen. Ifølge Aftenbladet ble han truffet av minst to skudd fra politiet.

Publisert

Mannen, som er slutten av 50-årene, ble fraktet til sykehus etter hendelsen fredag kveld.

– Politiet er ikke kjent med hans tilstand utover at han er innlagt på Stavanger universitetssjukehus og mottar behandling der, opplyser jourhavende jurist, politiadvokat Anne Mette Dale, i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er foreløpig siktet etter straffeloven paragraf 188 for uforsiktig omgang med skytevåpen, men det kan bli aktuelt å utvide siktelsen, ifølge politiadvokaten. Han er kjent av politiet fra før.

Overfor Stavanger Aftenblad bekrefter politiadvokaten at politifolkene skjøt flere ganger mot mannen. Etter hva avisa erfarer, traff minst to skudd ham i mageregionen.

Det var ved 19.30-tiden at politiet fikk melding om at det var avfyrt et skudd med våpen i luften utenfor en bolig på Dale i Sandnes kommune og rykket ut.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn og har startet sin etterforskning. Sørvest politidistrikt ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger mens denne etterforskningen pågår.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.