Afrikas rikeste kvinne etterlyst av Interpol

Isabel dos Santos, kjent som Afrikas rikeste kvinne og datter av Angolas tidligere president Jose Eduardo dos Santos, er internasjonalt etterlyst av Interpol.

Isabel Dos Santos er datter av den tidligere presidenten i Angola og skal være Afrikas rikeste kvinne. Foto: NTB / Reuters
Isabel Dos Santos er datter av den tidligere presidenten i Angola og skal være Afrikas rikeste kvinne. Foto: NTB / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arrestordren ble utstedt etter at Angolas offentlige påtalemyndighet ba Interpol om å «finne, pågripe og utlevere» dos Santos til dem, melder Reuters.

Ifølge det portugisiske nyhetsbyrået Lusa er dos Santos etterlyst for forskjellige forbrytelser, inkludert påstått underslag, bedrageri, påvirkningshandel og hvitvasking av penger.

Dos Santos er datter av Angolas tidligere president Jose Eduardo dos Santos. Hun beskyldes for å ha beriket seg voldsomt i løpet av tiårene faren satt ved makten.

Dos Santos har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt og avvist alle beskyldninger som en politisk motivert heksejakt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer