Afghanistans tidligere president beklager at han forlot landet

Afghanistans tidligere president Ashraf Ghani forsøker å forklare hvorfor han forlot Kabul så fort da Taliban nærmet seg byen.

Daværende president Ashraf Ghani holder tale på et møte i Kabul 2. august, få dager før han forlot landet og byen. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB
Daværende president Ashraf Ghani holder tale på et møte i Kabul 2. august, få dager før han forlot landet og byen. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB Vis mer
Publisert

I en uttalelse onsdag unnskylder Ghani sine handlinger, men sier at han ikke hadde noe valg. Han forklarer at hans sikkerhetsfolk hadde sagt at det ville bli gatekamper i byen hvis han ikke reiste.

Sist det var kamper inne i selve Kabul, var under borgerkrigen på 90-tallet.

Ghani sier beslutningen var den vanskeligste han hadde tatt i sitt liv, men at han til slutt reiste for å unngå blodsutgytelser. Han beklager at han, i likhet med sine forgjengere, ikke greide å skape fred og velstand i det krigsherjede landet.

– Jeg beklager dypt og inderlig at mitt eget kapittel endte i en lignende tragedie som mine forgjengeres, sier Ghani.

Han har sammen med sin familie reist til De forente arabiske emirater.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer