- Advarslene om dårlig vær kommer for ofte

Vi blir pysete av alle farevarslene, mener redaktøren i Bygdeposten. Han etterlyser et mer robust samfunn med færre farevarsler.

I fjor sendte meteorologene ut 1014 farevarsler. Det er ny rekord. Foto: Cornelius Poppe / NTB
I fjor sendte meteorologene ut 1014 farevarsler. Det er ny rekord. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

På Østlandet var det ventet at overgangen fra snø og kulde til mildvær ville føre til svært glatte veier og kaos i trafikken. Men de virkelig store problemene uteble, i hvert fall i Buskerud.

Det merket redaktør Knut Bråten i lokalavisa Bygdeposten seg. I en kommentar i avisen spør han om vi har blitt for pysete. Han sier at han forstår at advarslene kommer, men han mener de kommer litt for ofte.

– Vi må liksom ikke gjøre befolkningen mer hjelpeløse enn det de er. Vi trenger etter min mening å takle noen ting. Om det er regn uten å ha med paraply, eller om det er is uten brodder. Det handler om å klare seg litt selv, sier han til NRK.

I fjor sendte meteoroligene ut 1014 farevarsler. Det er ny rekord.

Meteorolog Terje Alsvik Walløe bekreftet overfor NRK i begynnelsen av januar at de sender ut mange flere farevarsler nå enn før.

– Det tas mer hensyn til sikkerhet, sier statsmeteorolog Walløe.

Han sier det nesten alltid er gult farevarsel ved snø

– Jeg synes selv at det kan virke overdrevet når det kommer fem centimeter med snø. Da jeg begynte, sendte vi nesten aldri ut farevarsel.

(©NTB)

Mer om