Advarsel til elbilister: - Skru ned til et minimum eller helt av

Elbiler bremser nesten på egen hånd fordi de bruker bremseeffekten til å lade batteriet. Kraftig regenerering kan gjøre at du sklir på glatte veier.

Kraftig regenerering på elbiler kan gjøre at folk mister kontrollen på glatte vinterveier, advarer Naf. Arkivfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kraftig regenerering på elbiler kan gjøre at folk mister kontrollen på glatte vinterveier, advarer Naf. Arkivfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

– På glatte veier er det lurt å skru ned bremseeffekten til et minimum eller helt av, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf i en pressemelding.

Når man slipper opp gasspedalen på en elbil, vil bilen bremse av seg selv og samtidig få litt påfyll av strøm. Det kan føre til man mister kontrollen på glatt føre.

– Når du kommer mot en sving på glatt føre og slipper gassen og regenereringen på bilen begynner å jobbe, kan bremsingen føre til at du sklir ut av veien i stedet for å komme deg trygt gjennom svingen, sier Sødal.

Han anbefaler også å være lett på gassen da det er fort gjort å spinne på glatt underlag.

Det er imidlertid mulig å justere regenereringen på de fleste nye elbiler etter føre, slik at man ikke trenger å ha den avslått gjennom hele vinteren, men kan justere det etter forholdene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer