Advarsel! Nytt Facebook-virus sprer seg i høyt tempo

- Det står at det er en privat video.

Danske medier melder tirsdag ettermiddag at et nytt virus sprer seg på Facebook. - Det sprer seg med lynets hastighet, sier sikkerhetsekspert ved CSIS, Peter Kruse til Ekstrabladet.

- Det står at det er en privat video

Ifølge BT.dk gjør viruset at du blir tagget i en av dine venners videoer. Åpner du den, sprer viruset seg videre til andre på din venneliste. - Viruset kan karakteriseres som en orm, da det er i stand til å spre seg og tagge andre brukere. Det står at det er en privat video, noe som frister folk. Det er en raffinert, hurtigspredende kode, sier Kruse til BT. 

- Mister kontrollen over datamaskinen din

Sikkerhetseksperten sier at rammede brukere i prinsippet mister kontrollen over datamaskinen idet den blir infisert. Han anebfaler å raskt skru av PC-en. - Man bør skru av datamaskinen og vente på det kommer en medisin som kan fjerne viruset. For all del ikke la maskinen stå på, da fortsetter ormen å spre seg, sier han til Ekstrabladet. 

Russiske brukere rammet

Også det russiske nyhetsbyrået Tass melder at et Facebook-virus som rammer russiske brukere tirsdag. Byrået skriver at viruset spres ved at det sendes meldinger med teksten «OMG!» eller «Private Video» og en lenke til det som skal være en privat video publisert av en av dine venner.