Advares: - Vil bety slutten

Presidentene i USA og Sør-Korea er enige om at fred med Nord-Korea kommer gjennom overlegen styrke, ikke godvilje fra motparten.

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol og president Joe Biden er enige om at fred med Nord-Korea bare kan oppnås gjennom styrke, ikke falsk godvilje. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB
Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol og president Joe Biden er enige om at fred med Nord-Korea bare kan oppnås gjennom styrke, ikke falsk godvilje. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol besøkte onsdag president Joe Biden i Det hvite hus. På en felles pressekonferanse sa Yoon at de to lederne er enige om at fred bare kan oppnås gjennom militær overlegenhet.

Han forsikret at en respons på et eventuelt atomangrep fra nord vil trekke inn amerikanske atomvåpen.

– Biden gjentok sin kompromissløse forpliktelse om utvidet avskrekking, sa Yoon.

Biden advarte Nord-Korea og sa at regimet til Kim Jong-un vil være over dersom han skulle finne på å gjennomføre et angrep mot USA eller en av dets allierte.

– Et slikt angrep vil være totalt uakseptabelt og vil bety slutten for ethvert regime som skulle gå til et slikt skritt, sa Biden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer