Advarer unge mot sosiale medier

Barn og unges mentale helse trues av sosiale medier, mener prins Harry og kona hertuginne Meghan. De ber om bedre regelverk.

Hertugginne Meghan og prins Harry deltar i en panelsamtale i New York om sosiale medier og psykisk helse. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
Hertugginne Meghan og prins Harry deltar i en panelsamtale i New York om sosiale medier og psykisk helse. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Harry og Meghan ber sosiale medier-plattformene få på plass bedre regelverk for moderering av innhold og gjøre appene mindre avhengighetsskapende.

Paret snakket om temaet på en panelsamtale i New York tirsdag. Der deltok også foreldre som har opplevd at deres barn har begått selvmord, og som mener det er knyttet til bruk av sosiale medier.

– For oss er det viktigste å snu denne smerten inn til noe med mening, sier Harry.

Meghan snakket om sine egne mentale problemer i fortiden, og sa at prinseparet vil gjøre det de kan for å gjøre sosiale medier tryggere, bedre og mer positive.

Hun sier at paret har hatt samtaler med ledere i tech-bransjen om sikkerhetsnettverk i sosiale medier, men la til at det er vanskelig for foreldre å håndtere dette og at det er behov for bedre løsninger.

– Folk blir såret, og mennesker – særlig barn – dør, sier Meghan.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer