Advarer reiselystne nordmenn

Reiseaktiviteten er nær samme nivå som før pandemien. Forsikringsselskap frykter at nordmenn skal stå uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien.

Skadestatistikken viser at reiseaktiviteten ligger omtrent på samme nivå som i 2019. Forsikringsselskapet If frykter at mange nordmenn skal stå uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien. Foto: Lise Åserud / NTB
Skadestatistikken viser at reiseaktiviteten ligger omtrent på samme nivå som i 2019. Forsikringsselskapet If frykter at mange nordmenn skal stå uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Etter tre år med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er på full fart oppover igjen. Antallet skader som meldes inn til If og Europeiske Reiseforsikring ligger omtrent på samme nivå som i 2019, ifølge forsikringsselskapet If.

Etter noen tøffe år der flere har sagt opp reiseforsikringen, frykter forsikringsselskapene at mange nordmenn kan bli stående uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien.

OVERRASKES: Ann og Steve McCauley er på ferie i Hawaii. Paret er her ute og koser seg i vannkanten. Så skjer dette. Video: Kameraone Vis mer

– De fleste husker heldigvis å ha denne på plass før en reise finner sted. Men det ikke alle vet er at den også må være gyldig før reisen betales hvis den skal dekke en avbestilling, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Avbestillinger, eksempelvis som følge av sykdom eller skader, utgjør rundt 20 prosent av de totale utbetalingene våre innen reise, sier Handeland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer