Advarer Putin: - Vi kan miste hele jævla Russland

Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, sier Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin.

Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, advarer Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin. Leiesoldatkompaniet har i mange måneder ledet den russiske offensiven ved Bakhmut i Øst-Ukrana. Foto: Prigozjins pressetjeneste via AP / NTB
Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, advarer Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin. Leiesoldatkompaniet har i mange måneder ledet den russiske offensiven ved Bakhmut i Øst-Ukrana. Foto: Prigozjins pressetjeneste via AP / NTB Vis mer
Publisert

Ukraina forbereder for tida en motoffensiv med mål om å presse russiske styrker tilbake til posisjonene de hadde før annekteringen av Krim-halvøya i 2014, sier Prigozjin.

Det vil ikke være et godt scenario for Russland, legger han til.

– Vi er i en slik tilstand at vi kan miste hele jævla Russland. Det er hovedproblemet, sier Prigozjin. Han sier videre at den russiske eliten beskytter sine barn fra å kjempe i krigen, samtidig som barna til vanlige russere er ved fronten.

Om vanlige russere fortsetter å få barna sine hjem i kister, samtidig som at elitens barn slikker sol i utlandet, kan Russland bli rammet av like stor uro som revolusjonene i 1917, som førte til borgerkrig, sier Prigozjin.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer