Advarer Oslo-borgere: - Bli hjemme i sommer

Helsebyråd Robert Steen (Ap) er bekymret over at folk ikke holder avstand til hverandre og planlegger utenlandsturer.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) ber alle i Oslo om å følge UDs reiseråd og om å bli hjemme i Oslo i ferien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Helsebyråd Robert Steen (Ap) ber alle i Oslo om å følge UDs reiseråd og om å bli hjemme i Oslo i ferien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg vil appellere til alle i Oslo om å følge UDs reiseråd. Er det en sommer du bør bli hjemme i Oslo, så er det nå, sier han til Dagsavisen.

Steen minner om at coronaviruset ikke er bekjempet.

– Det er fortsatt smitte her i byen. Vi har fått noe smitte tilbake til sykehjemmene. Og Oslo har 70 prosent av de nysmittede. Det betyr at vi fortsatt må forholde oss til smittevernreglene, sier Steen.

Helsebyråden mener han ser flere eksempler i hovedstaden på folk som ikke tar corona så alvorlig lenger og mener det har en smitteeffekt.

– Det blir en slags kulturell konsekvens. Når man ser andre som ikke følger regler og råd, så gjelder det heller ikke deg selv. Da er det viktig at vi alle tar et ansvar og gir hverandre påminnelser om å ta hensyn, sier Steen

Han håper nå en kampanje fra kommunen og Helsedirektoratet vil minne folk på å holde en meters avstand og opprettholde god hygiene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer