Advarer om Russlands våpen: - Svært dødelig

I sitt forsøk på å erobre det østlige Ukraina bruker trolig Russland gamle våpen som forårsaker store antall falne, sier britiske forsvarseksperter.

Publisert

Russiske bombefly har etter alt å dømme sluppet missiler fra 60-tallet som er beregnet på å senke skip, i Ukraina, sier det britiske forsvarsdepartementet.

Kh-22-missilene var utviklet til bruk med kjernefysiske stridshoder mot hangarskip. Men i bruk med konvensjonelle stridshoder i bakkeangrep er de høyst upresise og kan derfor forårsake mye skade og mange døde utenom målet

Departementet sier at russerne trolig har tatt i bruk de seks tonn tunge missilene fordi de er i ferd med å gå tom for mer moderne og presise missiler.

I den etter hvert langtrukne stillingskrigen om Donbas-regionen har begge parter brukt enorme mengder våpen.

(NTB)

«FRIENDLY FIRE»: En video publisert i sosiale medier hevdes å vise at de skyter ned sitt eget jagerfly. Video: Twitter / Telegram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer