Advarer om kald natt: 24 timers kø for å se dronningens kiste

Fredag kveld er ventetiden i køen for å se dronning Elizabeths kiste nesten 24 timer lang. Myndighetene advarer om at det er ventet en kald natt.

I London er folk villige til å stå i kø i opp til 24 timer for å ta farvel med avdøde dronning Elizabeth. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
I London er folk villige til å stå i kø i opp til 24 timer for å ta farvel med avdøde dronning Elizabeth. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Titusenvis av mennesker vil si farvel den britiske monarken, som døde torsdag forrige uke.

Fredag morgen vokste køen til over åtte kilometer, som var grensen myndighetene satt som maks kølengde. Derfor ble det innført en seks timers pause. Klokken 17 åpnet det igjen for å stille seg i kø. Ved 19-tiden ble det opplyst at ventetiden i køen var om lag 22 timer. Samtidig advarer myndighetene om at temperaturen natt til lørdag blir kjølig.

For at de som står i kø ikke skal måtte forlate plassene sine for å gå på do, er det satt opp 500 toaletter langs veien. Rundt 1.000 politibetjenter og vakter jobber med å holde orden på køen.

Dronningen begraves mandag, og publikum kan si farvel til dronningen fram til klokken 7.30 mandag norsk tid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer