Advarer mot svindlere i byggebransjen

Politiet i Agder advarer mot det som fremstår som svindlere etter å ha mottatt flere henvendelser fra firmaer innen bygg og anlegg.

Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Firmaene har blitt kontaktet av personer fra et firma som tilbyr ulike tjenester som sliping av bor, sliping av blad og hullsag og lignende uten at bedriftene på forhånd har bestilt disse tjenestene.

– Enkelte bedrifter har takket ja til tjenester fra det aktuelle firmaet. Tilbyderne har krevd oppgjør samme dag som fakturaen ble levert. Bedriftene skal da ha oppdaget at de tilbudte tjenestene er bedrageri og at jobben ikke er gjort i henhold til avtale. Når de omreisende personene blir konfrontert med dette blir de hissige og oppleves som svært pågående og har en truende atferd, sier politioverbetjent Eirik Berg Thorsrud i en pressemelding.

Han advarer videre om at bedrifter som blir kontaktet av personer som tilbyr slike tjenester, bør opptre aktsomt.

– Det har vært flere innbrudd på byggeplasser i Agder den senere tid. Det er uvisst om dette kan settes i sammenheng med de omreisende personene som tilbyr disse tjenestene, men det er på selvstendig grunnlag grunn til å minne bedriftene om dette, sier Thorsrud.

Mer om