Advarer mot svindelforsøk

For tiden sendes det ut falske eposter som utgir seg for å være fra Helsenorge. Folk blir oppfordret til å ikke trykke på lenkene i epostene.

Oslo 20220214. Appen til Helsenorge.Foto: Lise Åserud / NTB
Oslo 20220214. Appen til Helsenorge.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Helsenorge vil aldri be deg om kredittinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via epost eller SMS, skriver Norsk helsenett i en pressemelding.

Den falske eposten som enkelte har mottatt, inneholder en lenke til en falsk nettside som etterligner ID-porten, som brukes som pålogging i Helsenorge. Helsenett forklarer at de falske epostene er forsøk på å svindle til seg informasjon som kan bli brukt til økonomisk vinning.

– Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk epost, sperr kort og kontoer så raskt som mulig. Hvis du har gitt personopplysninger, kan disse brukes til flere svindelforsøk, så vær oppmerksom i tiden fremover, skriver Norsk helsenett videre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer