Advarer mot svindelforsøk: - Meld fra til politiet

If og Europeiske Reiseforsikring advarer mot utspekulert svindel i selskapenes navn.

– Vi oppfordrer alle som har fått denne meldingen om å ikke ta dette for god fisk, for så å melde fra til politiet. Vi ville aldri bedt kundene om slik informasjon, sier kommunikasjonsdirektør i If Andreas Handeland. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
– Vi oppfordrer alle som har fått denne meldingen om å ikke ta dette for god fisk, for så å melde fra til politiet. Vi ville aldri bedt kundene om slik informasjon, sier kommunikasjonsdirektør i If Andreas Handeland. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I løpet av fredag har Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, fått en rekke henvendelser til sentralbordet om mulige svindelforsøk.

Kunder har fått SMS eller epost om at en pengesum er trukket ekstra ved en feiltakelse og at de derfor har penger til gode. Ved å oppgi kontonummer og kredittkortopplysninger skal kunden ifølge meldingen deretter få summen refundert.

Avsenderen i mailen er tilsynelatende «Telenor A.S.» med et referansenummer. I mailen oppgis imidlertid signaturen til en av If og Europeiske Reiseforsikrings ekte skadebehandlere, og i mailfeltet står sentralbordnummeret til If.

– Vi oppfordrer alle som har fått denne meldingen, om å ikke ta dette for god fisk, for så å melde fra til politiet. Vi ville aldri bedt kundene om slik informasjon, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer