Advarer mot piratkjøring av turister: - Et økende problem

De siste årene har det blitt flere som kjører turister ulovlig ved populære vestlandske reisemål som Flåm og Gudvangen.

Cruisenæringen bringer mange turister til Flåm og andre reisemål på Vestlandet, men ikke alle som transporterer turister på land har papirene i orden, advarer Statens vegvesen. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Cruisenæringen bringer mange turister til Flåm og andre reisemål på Vestlandet, men ikke alle som transporterer turister på land har papirene i orden, advarer Statens vegvesen. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flere ganger i sommer har kontroller i Sogn avslørt biler eid av norske og utenlandske firmaer som driver persontransport uten løyve, skriver Bergens Tidende.

– Dette er et økende problem. Målet er ikke å anmelde flest mulig, men at folk skal følge lover og regler, sier kontrollør Jan Ove Bjørgum.

Avisen skriver at turistene finner turselskaper på nettsider som Tripadvisor og avtaler private turer.

– Sjåføren sier gjerne at han kjører på venner og slektninger, men vi ser at det er asiatiske passasjerer som går igjen, forteller Bjørgum. Han sier bilene ofte ikke er større enn at de kan kjøres med førerkort for personbil. Men det kreves likevel løyve for virksomheten.

– Ulovlig virksomhet hører ikke hjemme i noen næringer, heller ikke vår. Det tar vi sterk avstand fra, sier reiselivsdirektør Anders Nyland i Bergen, som er kjent med problemet.

– Det handler om å ivareta turisters sikkerhet, om redelig økonomi, og at de som kommer hit skal være trygge på at de tilbys lovlige produkter i Bergen, sier Nyland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer