Advarer: Kan bli problemer med mobildekningen det neste døgnet

Flere steder i Sør-Norge opplever strømbrudd som følge av store snømengder og økende vind. Det kan få konsekvenser for mobilnettet.

Mobildekningen din kan bli påvirket av strømbrudd som følge av uværet i Sør-Norge de neste dagene. Foto: Emilie Holtet / NTB
Mobildekningen din kan bli påvirket av strømbrudd som følge av uværet i Sør-Norge de neste dagene. Foto: Emilie Holtet / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det har foreløpig vært lite utfall i mobilnettene, men værprognosene for kommende døgn ser imidlertid ut til å kunne bli krevende, advarer sikkerhetsdirektør Elise Lindeberg i Nkom i en pressemelding.

Ifølge henne vil det mest sannsynlig kunne bli mindre lokale utfall fordi strømmen går. Batteri på basestasjoner har og vil fortsatt bidra til å redusere konsekvensen av kortere strømutfall, sier Lindeberg.

Videre sier hun at det samarbeides godt mellom myndighetene, mobiloperatørene, nødetater, statsforvaltere og andre involverte parter, men hun oppfordrer likevel å tenke på beredskap.

– Husk at du kan ringe nødetatene også om du mangler mobildekning fra ditt mobilselskap. Dette forutsetter likevel at det finnes mobildekning fra minst ett mobilselskap der du befinner deg.

Man kan også bruke internett til å ringe med, og man kan bruke PC-en og elbil som strømkilde dersom strømmen er borte og telefonen trenger å lades.

(©NTB)

Mer om