Advarer Hizbollah: - Det vi gjør i Gaza, kan vi også gjøre i Beirut

Skulle Hizbollah og Iran starte en krig mot Israel, vil det resultere i omfattende ødeleggelser i Libanon på linje med Gaza, sier Israels forsvarsminister.

Israel forsvarsminister Yoav Gallant kommer med en klar advarsel til den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, som er alliert med palestinske Hamas. Foto: Abir Sultan / AP / NTB
Israel forsvarsminister Yoav Gallant kommer med en klar advarsel til den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, som er alliert med palestinske Hamas. Foto: Abir Sultan / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Hvis Hizbollah gjør denne typen feil, vil de som betaler prisen, først og fremst være libanesiske statsborgere, sa forsvarsministeren Yoav Gallant til soldater ved Israels nordlige grense lørdag.

– Det vi gjør i Gaza, kan vi også gjøre i Beirut, fortsatte han.

Samme dag oppfordret lederen for Hizbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, arabiske land jobbe mot å stanse beleiringen av Gaza. Han sa også at fronten ved israelsk nordlige grense i Libanon vil «forbli aktiv». Det har vært flere sammenstøt mellom israelske styrker og Hizbollah-krigere der den siste tiden.

Minst 11.078 er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen siden 7. oktober, 4506 av dem barn, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer