Advarer før vinterferien: - Vær ekstra forsiktige

I deler av landet begynner vinterferien allerede på mandag. Røde Kors ber folk som skal til fjells, være oppmerksomme på usikker is og fare for skred.

Hjelpemannskaper i aksjon ved Gaustatoppen i 2021 etter at det hadde gått et større skred. Foto: Telemark Røde Kors Hjelpekorps / NTB
Hjelpemannskaper i aksjon ved Gaustatoppen i 2021 etter at det hadde gått et større skred. Foto: Telemark Røde Kors Hjelpekorps / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Vi kan ikke få sagt ofte nok at Fjellvettreglene må hentes opp allerede i planleggingsfasen av turen, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

De forventer at mange vil ta turen ut i naturen de kommende ukene. Også Statens vegvesen forventer normal vintertrafikk i år, etter to år med lavere trafikk i ferien på grunn av koronarestriksjonene.

– Våre frivillige er som alltid i beredskap og klare til å yte bistand der det trengs, sier Løvik, som likevel oppfordrer alle til å ta ansvar for egen sikkerhet.

Særlig ber hun folk følge med på varsom.no og være oppmerksom på skredfare og usikker is.

– Den perioden vi går inn i nå, er høysesong for naturlig utløste skred. Det betyr at snømasser kan løsne og føre til snøskred som når langt utover flatere områder. Akkurat nå oppfordrer vi alle til å være ekstra forsiktige også ved ferdsel på islagte og snødekte vann, sier Løvik.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer