Advarer før Black Week: - Altfor mange gjør seg til kjeltring

Mandag starter Black Week som er en av de verste bulkeukene i året. En ny undersøkelse viser at mange unge stikker av etter å ha bulket.

Black Week er høysesong for bulking. Flere unge sjåfører som bulker, stikker av, viser en undersøkelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Black Week er høysesong for bulking. Flere unge sjåfører som bulker, stikker av, viser en undersøkelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I undersøkelsen, som er gjennomført for forsikringsselskapet Tryg Forsikring, svarer 35 prosent av bilister under 30 år at de har bulket en annen parkert bil og stukket av.

– Altfor mange gjør seg til kjeltring og påfører andre bilister store utgifter, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i forsikringsselskapet.

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen registrerte 2266 skader etter påkjørsel på parkert bil i løpet av den populære handleuken. Det skal være det høyeste tallet noensinne denne uken.

Brandeggen sier at bulkeskader kostet forsikringsbransjen 34 millioner kroner under Black Week i fjor. Snittet per skade i fjor var på over 15.000 kroner.

De siste fem årene har det vært registrert over 48.000 bilskader i Black Week, til en kostnad på over 1,1 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer