Advarer bilister: Uvanlig mye og kraftig vind

Fra tirsdag kveld er det ventet uvanlig mye og kraftig vind i Finnmark og Nord-Troms, og Vegtrafikksentralen advarer bilistene.

Foto: Frederik Ringnes / NTB
Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene, heter det i en pressemelding fra Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Ifølge Meteorologisk institutt vil det være spesielle værforhold med vindkast på opptil 40 meter per sekund i utsatte områder.

– Dette er vær som er langt utenfor det normale også i disse områdene, sier sjefen for Vegtrafikksentralen i Nord-Norge, Siril Veiåker Nilsen.

Hun varsler at flere veier kommer til å bli stengt.

– Vi vet at en rekke veier kommer til å bli stengt, også hovedveier som E6 gjennom regionen. Og vi må være forberedt på at veier vil være stengt gjennom hele onsdagen og fram til torsdag.

Hun ber trafikantene om å holde seg oppdatert om situasjonen på veiene dersom de vurderer å reise i de aktuelle områdene.

– Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. Husk at veier kan bli stengt på kort varsel, sier Nilsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer